Кулинарни рецепти » Предястие за всеки вкус

 Предястие за всеки вкус

Продукти:

• 12 печурки
• 3 моркова
• 1 тиквичка
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 400 г бяло пилешко месо
• 1 с. л. олио
• 100 г коняк
• 3 с. л. соев сос
• 100 г макарони
• оцет, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги сваряваме. Нарязваме морковите на парченца, тиквичката - на колелца, а чушката - на лентички.

Нарязваме месото на филийки, поръсваме със сол и черен пипер и го изпържваме в сгорещено олио. Изваждаме месото и угасяваме мазнината с коняка. Прибавяме нарязания лук и 1 с. л. соев сос и задушаваме около 3 минути. Добавяме останалите зеленчуци и задушаване още малко.

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги изплакваме със студена вода.

В голяма чиния редим нарязаното на филийки месо, зарзавата и спагетите. Поливаме с останалия соев сос и оцет на вкус.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало