Продукти:
• 4 големи твърди домата
• 100 г сварено бяло месо от пиле
• 50 г майонеза
• 4 кръгчета шпеков салам
• 1 кисела краставичка
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на парченца и го смесваме с майонезата.
Измиваме доматите и с остър нож ги разрязваме на по 6 резенчета, но не до края. Разтваряме резенчетата на всеки домат и с лъжичка издълбаваме вътрешността. Посоляваме доматите и ги пълним със смесеното с майонезата пилешко месо.
Върху всеки домат слагаме за украса по 1 кръгче шпеков салам и парченце кисела краставичка.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...