Кулинарни рецепти » Филе от скумрия във вино

 Филе от скумрия във вино
(Франция)

Продукти:

• 800 г филе от скумрия
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• лимонова кора
• черен пипер, сол
• магданоз и каперси за украса

Начин на приготвяне:

Заливаме чесъна и разполовената глава лук с виното и водата. Посоляваме, прибавяме подправките и кипваме на огъня. Варим 5 мин и оставяме бульона да изстине.

Слагаме в него рибните филета и варим 15 мин на тих огън. Отстраняваме тенджерата от огъня и оставяме рибата да изстине в бульона. После я нарязваме на парчета, които нареждаме в широка чиния.

Варим останалия бульон на умерен огън, докато течността се изпари на половина. После изчакваме да изстине прецеждаме го и заливаме рибата. Украсяваме с магданоз и каперси и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало