Обезкостяваме птичето месо и оформяме парчета (пържолки) с дебелина 2 см. Осоляваме на вкус - 20 г сол на 1 кг месо, поставяме в тавичка, която повдигаме от едната страна.
Така месото престоява 6-8 часа, за да се осолят парчетата и да се отдели водата им. После го изпържваме в сгорещена мазнина, която е в съотношение от 2 части олио и 1 част свинска мас или краве масло или 1 част олио и 1 част свинска мас или краве масло, до зачервяване от двете страни.
Нареждаме изпържените парчета направо в буркани. Между тях слагаме по няколко зърна черен пипер и заливаме с мазнината, в която сме ги пържили. Тя трябва да ги покрива добре.
Върху изстиналата мазнина опъваме кръгче целофан, изрязано по отвора на буркана, за да го изолираме от въздуха. Може и върху целофана да налеем пласт от 1 см растително масло или 2 мм разтопен парафин.
Затваряме бурканите и ги обвиваме в хартия, за да не прониква в тях светлина. Съхраняваме ги на сухо и студено място. Тези консервирани буркани с птиче месо имат трайност повече от 5-6 месеца.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...