Кулинарни рецепти » Мезе от варени бъбреци с лук

 Мезе от варени бъбреци с лук

Продукти:

• 4 агнешки бъбрека
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок, черен пипер, сол
• 1 ч.ч. оцет за накисване на бъбреците

Начин на приготвяне:

Разцепваме бъбреците по дължина, измиваме ги, почистваме ги от ципите и ги киснем в продължение на 20 мин в смес от оцета и 1 ч.ч. студена вода.

Отново ги измиваме и начукваме с дървено чукче. Пускаме ги в студена вода, слагаме водата на огъня да заври и варим около 30 мин.

Изваждаме бъбреците, нарязваме ги на филийки и ги нареждаме в плато за сервиране. Поръсваме с черен пипер и покриваме с нарязания на тънки ивички лук. Заливаме с разтопеното масло, което сме разбили с лимоновия сок. Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало