Продукти:
• 4 агнешки бъбрека
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок, черен пипер, сол
• 1 ч.ч. оцет за накисване на бъбреците
Начин на приготвяне:
Разцепваме бъбреците по дължина, измиваме ги, почистваме ги от ципите и ги киснем в продължение на 20 мин в смес от оцета и 1 ч.ч. студена вода.
Отново ги измиваме и начукваме с дървено чукче. Пускаме ги в студена вода, слагаме водата на огъня да заври и варим около 30 мин.
Изваждаме бъбреците, нарязваме ги на филийки и ги нареждаме в плато за сервиране. Поръсваме с черен пипер и покриваме с нарязания на тънки ивички лук. Заливаме с разтопеното масло, което сме разбили с лимоновия сок. Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...