Кулинарни рецепти » Сардели с ябълки

 Сардели с ябълки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг сардели, без глави
• 2-3 големи ябълки
• 1 белтък
• 50 г царевично брашно
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 150 мл зеленчуков бульон
• 4 стръка пресен естрагон
• 2 с.л. студена вода
• 50 мл олио
• 1 щипка карамфил
• 3 с.л. ябълково вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на резенчета. Почистваме и измиваме сарделите. Във всяка сардела слагаме по малко естрагон.

Разбъркваме леко белтъка и водата, топим сарделите в получената смес, после в царевичното брашно (може и галета) и ги изпържваме от двете страни до златисто. Изваждаме рибата и я оставяме на топло.

По същия начин изпържваме и ябълковите резени и оставяме и тях на топло. Слагаме в тигана захарта, карамфила, виното и бульона, подправяме със сол и черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня.

В подходящ съд подреждаме сарделите и ябълковите резени. Заливаме ги с приготвения сос и украсяваме с естрагон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало