Кулинарни рецепти » Мезе от агнешка главичка с чесън

 Мезе от агнешка главичка с чесън

Продукти:

• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим около 1 час, след което обираме месото по костите, изваждаме езика и го обелваме, разцепваме главичката и изваждаме мозъка.

Нарязваме продуктите и поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, прибавяме счукания чесън и разбъркваме.

Подреждаме мезето в плато за сервиране и поливаме с лимонов сок и с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало