Продукти:
• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим около 1 час, след което обираме месото по костите, изваждаме езика и го обелваме, разцепваме главичката и изваждаме мозъка.
Нарязваме продуктите и поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, прибавяме счукания чесън и разбъркваме.
Подреждаме мезето в плато за сервиране и поливаме с лимонов сок и с разтопеното масло.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...