Продукти:
• 2 кг миди с черупките
• 1-2 л. прясно мляко
• олио, оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме затворени миди, измиваме ги много добре и ги заливаме с прясното мляко. Оставяме ги да киснат около 15 мин, така те всмукват млякото и стават бели.
След това ги пускаме във вряща леко подсолена вода и ги варим около 5 мин.
Разчупваме черупките, изваждаме мидите и ги почистваме от вътрешностите. Слагаме ги в широка чиния за сервиране и подправяме на вкус с олио, оцет, черен пипер и сол.
Украсяваме с клончета магданоз и поднасяме.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...