Кулинарни рецепти » Шпикован език

 Шпикован език

Продукти:

• 1 език
• 2-3 скилидки чесън
• 50 г пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и с помощта на остър нож правим върху него надлъжни нарези, в които пъхаме ивички от чесъна и пушените гърди.

В малка тавичка слагаме мазнината, шпикования език и виното. Покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.

Оставяме готовия език да изстине, след което го нарязваме на тънки филийки. Подреждаме в елипсовидна чиния и го украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало