Кулинарни рецепти » Домашен суджук

 Домашен суджук

Продукти:

• 10 кг говеждо месо
• 220 г сол
• 5 г селитра
• 5 г захар
• 30 г кимион
• 30 г черен пипер
• 30 г червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото месо на парчета от 50-100 г и ги объркваме със солта, селитрата и захарта.

Оставяме парчетата за 3-4 денонощия в наклонено положение, за да се осолят и отцедят. После размесваме с подправките, смиламе и омесваме добре.

Със сместа пълним тънки говежди черва, които през 20-25 см завързваме с канап и оформяме подкови. Окачваме ги на проветриво, тъмно и хладно място до изсушаването им.

Автор: Димчо Пехливанов

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало