Продукти:
• 600 г мерлуза
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме рибата в кипяща подсолена вода и варим 20 мин. Изваждаме и оставяме да изстине. Обезкостяваме и накъсваме на големи продълговати парчета.
Нареждаме парчетата на редове в по-дълбока чиния и всеки ред поръсваме с наситнен магданоз. Накрая заливаме с олиото и лимоновия сок.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...