Продукти:
• 300 г кренвирши
• 150 г синьо сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. сметана
• 250 г руска салата
• 50 г зелени маслини, напълнени с бадемови ядки
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме сиренето на ситно и го разбъркваме с размекнатото масло и сметаната. Посоляваме и прибавяме черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Обелваме кренвиршите, разрязваме ги по дължина и с помощта на шприц ги пълним с приготвената смес.
Подреждаме напълнените кренвирши в плато върху канапе от руска салата и украсяваме с маслините и с магданозени клончета.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...