Продукти:
• 1 телешко шкембе
• 300 г телешки език
• 200 г сланина
• чесън, магданоз
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Бланшираме езика и сланината за 5 минути във вряща вода. Нарязваме ги на тънки филийки и ги нареждаме върху разстланото шкембе. Поръсваме с наситнения магданоз, счукания чесън, черния пипер и сол.
Шкембето заедно с плънката завиваме на руло, стягаме го здраво с конец и го варим в подсолена вода. След като изстине, нарязваме рулото на филийки. Поднасяме го залято със счукан чесън, разбъркан с оцет и сол.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...