Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 100 г аншоа
• 30 г краве масло
• 1 с.л. горчица
• 1 опаковка майонеза
• маслини, магданоз
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата, разполовяваме ги и вадим жълтъците. Пасираме ги.
Разбиваме на пяна 2 с.л. омекнало масло, прибавяме жълтъците, горчицата и пасираната аншоа. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Пълним с фунийка белтъците, подреждаме ги върху подложка от майонеза и ги украсяваме с маслини и пресен магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...