Продукти:
• 10 кг месести червени пиперки
• 1 1/4 ч.ч. сол
• 2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Пиперките се измиват и се почистват от семките. Нарязват се по дължина на две парчета и се поставят в емайлиран съд. Заливат се с 2-3 ч.ч. вода, прибавя се солта и се задушават до омекване.
Пасират се, за да станат на пюре, и се варят до сгъстяване. Съдът се оттегля от огъня, прибавя се олиото, разбърква се добре и се насипва в сухи буркани. Отгоре се долива малко олио.
Бурканите се затварят и се обръщат с капачките надолу. След 24 ч се прибират на хладно.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...