Кулинарни рецепти » Лесен доматен сос

 Лесен доматен сос

Продукти:

• 4 кг узрели домати
• 10 глави чесън
• 3-4 връзки магданоз
• 2 връзки копър
• 1 с.л. сол, олио

Начин на приготвяне:

Измиваме доматите, разполовяваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Получения сос изсипваме в тенджера, посоляваме го, наливаме малко олио и оставяме да ври. Прибавяме скилидките чесън и ситно нарязаните магданоз и копър и разбъркваме.

Насипваме горещия сос в буркани или бутилки и ги обръщаме с капачките надолу. Така престояват 24 часа. Не стерилизираме соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало