Кулинарни рецепти » Гулии, пълнени с мозък

 Гулии, пълнени с мозък
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г малки гулии
• 400 г мозък
• 80 г краве масло
• 200 г заквасена сметана
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме обелените гулии, пускаме ги в тенджера с кипяща вода и варим до полуомекване.

Заливаме мозъка с гореща вода и го киснем няколко минути. После отстраняваме ципата и го нарязваме на парченца.

Изпържваме ситно нарязания лук в част от маслото, прибавяме мозъка и също го позапържваме. Подправяме с черен пипер и сол, изчакваме сместа да поизстине и прибавяме яйцето и наситнения магданоз.

Омесваме и напълваме отцедените гулии. Нареждаме ги в тавичка, като върху всяка гулия слагаме по малко масло. Наливаме сметаната, разредена с малко бульон от варенето, и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало