Продукти: (за 5 порции)
• 500 г свински уши
• 3 яйца
• 1 ч.ч. бира
• 5 с.л. брашно
• 1 ч.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, прибавяме към тях бирата и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Нарязваме свинските уши на ромбчета или правоъгълничета, панираме ги в бирената паста и ги пържим в сгорещената мазнина до порозовяване. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...