Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг телешко шкембе
• 1 пакетче краве масло
• сол
• брашно за замазване на капака.
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме добре шкембето и посоляваме. Слагаме го в разлата тенджера, заливаме със студена вода, захлупваме добре и замазваме капака на тенджерата с тесто. Слагаме в умерено слаба фурна и задушаваме 3-4 часа.
Изваждаме омекналото шкембе, нарязваме го на четвъртити парчета и го слагаме в тиган със сгорещена мазнина да се запържи до леко зачервяване. Поръсваме опърженото шкембе с червен и черен пипер.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...