Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 езика
• 3 с.л. краве масло
• 150 г настърган кашкавал
• 1-2 с.л. галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме езиците, обливаме със студена вода и ги обелваме. Още топли ги нарязваме на филии и леко ги запържваме в сгорещеното масло.
В намаслена съд редим пласт езици, наръсваме с кашкавал, покриваме с втори пласт езици и отгоре пак наръсваме с кашкавал. Посоляваме със сол и черен пипер.
Върху кашкавала слагаме люспи масло и наръсваме с галета. Захлупваме и печем в силна фурна 30 мин.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...