Продукти: (за 5 порции)
• 750 г сърца
• 1 глава лук
• 50 г шунка
• 2-3 с.л. галета
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 1 пакет замразена зеленчукова смес
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сърцата за 1 час в подсолена вода и след това ги изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с галетата и ситно нарязаната шунка. Прибавяме яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Правим широк процеп в сърцата и ги пълним с така приготвената смес. Запържваме ги в сгорещената мазнина и ги изваждаме. В същата мазнина позапържваме и зеленчуците.
Прехвърляме ги в тенджера, прибавяме сърцата и наливаме бирата и водата. Захлупваме и задушаваме около 2 часа на слаб огън, като от време на време обръщаме сърцата.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...