Кулинарни рецепти » Черен дроб Су-чуан

 Черен дроб Су-чуан

Продукти:

• 500 г черен дроб
• 1-2 с.л. нишесте
• 5 с.л. олио
• 1 шепа сушени гъби
• 1 скилидка чесън
• 3 стръка пресен лук или 1 главичка стар лук
• 1 ч.л. захар
• 1 шепа дребен зелен фасул
• 1/2 ч.л. джинджифил на прах
• 2 с.л. соев сос
• 100 мл бульон
• 2 с.л. десертно вино
• лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на малки парченца и го овалваме в нишестето. Изпържваме го в сгорещеното олио, като бъркаме непрекъснато.

Нарязваме чесъна на люспи, лука - на парченца по 2 см, накиснатите гъби – на ситно. Смесваме и прибавяме към дроба.

Пържим малко и сипваме бульона, соевия сос, захарта, лютия пипер и джинджифила. Накрая прибавяме нарязания на парченца фасул. Разбъркваме внимателно и оставяме да поври 2-3 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало