Кулинарни рецепти » Яхния с черен дроб от с. Ракитово

 Яхния с черен дроб от с. Ракитово

Продукти:

• 1 черен дроб
• 6-8 парченца сланина за шпековане
• 1 тънък лист сланина за увиване на дроба
• 3-4 с.л. олио
• 10 сварени моркова
• 5-6 глави лук
• 1 ч. ч. бяло вино
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ципата на дроба и го шпековаме с парченца сланина. Завиваме го с тънкия лист сланина, завързваме с конец и слагаме в тенджера.

Наливаме олиото, захлупваме тенджерата и задушаваме 10-15 минути. Прибавяме сварените моркови, ситно нарязания лук, 2 ч. ч. топла вода и подправките. Посоляваме, ако е необходимо, и варим до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало