Кулинарни рецепти » Шкембе с нахут

 Шкембе с нахут

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко шкембе
• 2 ч.ч. нахут
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.л. червен пипер
• 50 г краве масло
• 1 лимон
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• магданоз, сух джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме шкембето в студена вода, към която сме прибавили оцета. Изплакваме и го сваряваме в тенджера под налягане. Нарязваме го на лентички.

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме със студена вода и го варим на умерен огън. След 40 мин прибавяме 1 глава ситно нарязан лук и продължаваме да варим, докато омекне. Прибавяме шкембето, посоляваме и варим 30 мин.

Запържваме останалия ситно наряза лук в сгорещеното масло. Прибавяме червения пипер, разбъркваме и изсипваме запръжката при шкембето и нахута. Сгъстяваме с леко препеченото брашно и варим още 5 мин. При поднасяне подправяме с лимонов сок, магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало