Продукти: (за 5-6 порции)
• 400 г телешки език
• 400 г телешки бъбреци
• 300 г телешки черен дроб
• 200 г телешки сърца
• 1,5 с. л. сол
• 2-3 глави лук
• 2 моркова
• 1 корен целина с листата
• 4 големи картофа
• четвърт глава бяла ряпа
• 12 зърна черен пипер
• 3 л вода
Начин на приготвяне:
Измиваме обилно дреболиите. (Добре е бъбреците да се разполовят и да покиснат в марината от вода и оцет, за да се отстрани миризмата им.)
Възвираме водата и солта, пускаме в нея обелените цели глави лук и дреболиите, като по време на варенето периодично отпенваме. Прибавяме изчистените, измити и нарязани на по-едро зеленчуци без картофите.
Когато дреболиите почти се сварят, вадим ги от ястието, обелваме езика, докато още е горещ, и режем всичко на парченца. Връщаме ги в яденето заедно с обелените и нарязани на кубчета картофи.
Варим, докато картофите омекнат. Сервираме като основно обедно блюдо.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...