Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешки черен дроб
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязания на кубчета морков. Прибавяме черния дроб и го пържим до побеляване и от двете страни.
Изваждаме дроба, а към запръжката прибавяме червения пипер, дафиновия лист и 1 ч.ч. топла вода. Кипваме, добавяме нарязания на хапки дроб, посоляваме, захлупваме и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...