Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешки бял дроб
• 1 к.ч. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме или попарваме с вряла вода белия дроб. Оставяме го да изстине и след това го нарязваме на съвсем малки парченца.
Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук. Наливаме част от водата, в която сме варили дроба, посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, прибавяме размитото в малко хладка вода доматено пюре и слагаме на умерен огън.
Когато течността заври прибавяме ситно нарязания дроб, захлупваме и оставяме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...