Продукти:
• 1 кг сварено телешко шкембе
• 350 г кайма
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. галета
• 2 с.л. ориз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 корена от магданоз или пащърнак
• 2-3 с.л. масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме плънка от каймата, нарязаните на ситно лук и магданоз, разбитото яйце, галетата, ориза, черния пипер и сол на вкус. Изсипваме плънката върху свареното шкембе, увиваме го на руло и завързваме с конци.
Отделно заливаме с 3 ч.ч. студена вода моркова, целината и корените от магданоз (цели). Варим ги 15 минути и слагаме пълненото шкембе. Кипваме и варим час и половина.
После махаме конците от завитото руло-шкембе и го нарязваме на филийки. Поднасяме го, полято с разтопено масло. Отделно предлагаме чесън, счукан с малко сол и разбъркан в оцет.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...