Кулинарни рецепти » Телешки дроб с ароматен сос

 Телешки дроб с ароматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки дроб
• 1/2 к.ч. олио

За соса:

• 50 г краве масло
• 1 малка глава лук
• магданоз, лимонов сок,
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме ципата от черния дроб, нарязваме го на 4 парчета и изпържваме от двете страни в сгорещено олио.

Сипваме маслото, черния пипер, солта и ситно нарязаните магданоз и лук в порцеланов съд и затопляме без да варим. Прибавяме лимоновия сок.

Разпределяме изпържения дроб в затоплени чинии, посоляваме и заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало