Кулинарни рецепти » Пълнен език

 Пълнен език

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-голям език
• средата на 3 филии стар бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 4-5 с.л. сметана
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 10 зърна черен пипер
• 1 щипка захар
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода заедно с наситнения магданоз и зърната черен пипер.

В дълбока купа натрошаваме хляба, прибавяме разбитите яйца, прясното мляко, захарта, лимоновата кора и 1/3 от маслото. Разбиваме на гладка смес.

Разрязваме сварения и обелен език по дължина и го пълним с плънката. Привързваме със здрав конец, обилно го намазваме с масло и сметана, увиваме го във фолио, слагаме го в тавичка и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало