Продукти: (за 4 порции)
• 500 г черен дроб
• 150 мл прясно мляко
• 4 портокала
• 1 глава лук
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. захар
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 2 с.л. сос бешамел
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на тънки филийки и го киснем 30 мин в млякото.
Изцеждаме сока от трите портокала, а четвъртия обелваме и нарязваме на кръгли филийки. Внимателно отстраняваме семките. Наситняваме лука.
Загряваме в тенджера 1 с.л. масло, прибавяме захарта и лука и с бъркане готвим, докато стане приятно кафяв. Наливаме портокаловия сок, поръсваме с мащерката и варим 5 мин. Прибавяме с бъркане бешамеловия сос и готвим още 2-3 мин. Подправяме със сол и черен пипер.
Отцеждаме дроба от млякото, подсушаваме го и го овалваме в брашно. Пържим го от двете страни в остатъка сгорещено масло не повече от 3 мин. Слагаме резенчетата портокал, затопляме ги и заедно с дроба ги разпределяме в топли чинии. Отгоре заливаме със соса.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...