Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешки дреболии
• 3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• 150 г обезсолено сирене
• 100 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите в подсолена вода.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме бялата част в олиото и 1 к.ч. топла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати, зелените листа на лука, наситнения магданоз и нарязаните дреболии. Наливаме от бульона от дреболиите, колкото да покрие продуктите. Подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Разпределяме сместа в 4 гювечета, сипваме във всяко гювече от настърганото сирене и разтопеното масло и печем 20 мин в умерена фурна.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...