Кулинарни рецепти » Език с ремуладов сос

 Език с ремуладов сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г език
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

За соса:

• 4 твърдо сварени жълтъка
• 5-6 с.л. зехтин или олио
• 1 с.л. краве масло
• 3 сардели от консерва
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. бульон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика и го обелваме. Щом изстине, го нарязваме на филийки.

Пасираме жълтъците. С непрекъснато бъркане наливаме зехтина. Прибавяме разбитото на пяна масло, настъргания на ситно ренде лук, горчицата, изчистените и намачкани с вилица сардели, оцета и бульона.

Правим гладък сос, който подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз. Заливаме филийките с този сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало