Продукти: (за 4-5 порции)
• 750 г черен дроб
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на по-дебели филийки. Измиваме ги, подсушаваме и ги изпържваме до равномерно поруменяване в сгорещеното олио. Внимаваме да останат сочни. Отцеждаме, посоляваме и ги слагаме на топло.
В същата мазнина подруменяваме брашното и с бъркане наливаме на струйка виното. Сгъстяваме, подправяме със сол, черен пипер и ситен магданоз. Връщаме дроба в този сос и готвим на умерен котлон още 10 мин.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...