Кулинарни рецепти » Израелски гювеч с бял дроб

 Израелски гювеч с бял дроб

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г телешки дроб
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 2 -3 дафинови листа
• 1 к.ч. картофи
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 2-3 дафинови листа
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме дроба от кръвоносните съдове и бронхите и го нарязваме на тънки ивици. Запържваме го в сгорещена мазнина.

Посоляваме и го слагаме в пръстен гювеч, заедно с почистените и нарязани на малки кубчета картофи. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, досоляваме и продължаваме да задушаваме, докато и картофите омекнат.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало