Кулинарни рецепти » Пържени агнешки чревца

 Пържени агнешки чревца

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешки чревца
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно или галета
• сол

Начин на приготвяне:

Внимателно обръщаме червата, измиваме ги и ги сплитаме на няколко плетеници. Измиваме добре плетениците в студена вода, без да ги разплитаме, посоляваме и слагаме да се варят на тих огън, докато водата се изпари, а чревцата омекнат. Изваждаме ги в чиния да изстинат и се оцедят.

Разбиваме 2 яйца и всяка плетеница потапяме първо в яйцата, а след това в брашно или галета. Пържим плетениците на силен огън с много мазнина. Изпържваме ги от двете страни до златист цвят и ги изваждаме в затоплена чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало