Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско шкембе
• 3-4 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• 500 мл бульон
• 250 мл сухо бяло вино
• 150 г сушени кайсии
• 3 с.л. ябълков сок
• 3 връзки пресен лук
• 3 с.л. соев сос
• 2 с.л. кайсиев конфитюр
• 2-3 листа индрише
• кориандър, розмарин, риган
• сол, червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
Поръсваме шкембето със сол и червен пипер.
Наситняваме ригана и чесъна и ги смесваме с розмарина и черния пипер. Леко ги пасираме.
Сгорещяваме маслото и поизпържваме шкембето. Прехвърляме го в тавичка, заливаме с виното и бульона и печем 45 мин като периодично го обливаме със соса. Прибавяме ситно нарязания лук и заливаме в размития в ябълковия сок конфитюр. Печем още 30 мин. Накрая наливаме соевия сос и печем 10 мин.
Отцеждаме излишния сос, разпределяме ястието по порциите и гарнираме със сушени кайсии. Поръсваме с индрише и кориандър.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...