Кулинарни рецепти » Свинско шкембе по холандски

 Свинско шкембе по холандски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг свинско шкембе
• 3-4 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• 500 мл бульон
• 250 мл сухо бяло вино
• 150 г сушени кайсии
• 3 с.л. ябълков сок
• 3 връзки пресен лук
• 3 с.л. соев сос
• 2 с.л. кайсиев конфитюр
• 2-3 листа индрише
• кориандър, розмарин, риган
• сол, червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

Поръсваме шкембето със сол и червен пипер.

Наситняваме ригана и чесъна и ги смесваме с розмарина и черния пипер. Леко ги пасираме.

Сгорещяваме маслото и поизпържваме шкембето. Прехвърляме го в тавичка, заливаме с виното и бульона и печем 45 мин като периодично го обливаме със соса. Прибавяме ситно нарязания лук и заливаме в размития в ябълковия сок конфитюр. Печем още 30 мин. Накрая наливаме соевия сос и печем 10 мин.

Отцеждаме излишния сос, разпределяме ястието по порциите и гарнираме със сушени кайсии. Поръсваме с индрише и кориандър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало