Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг свински крачка
• 750 г дребен лук /арпаджик/
• 1-2 глави лук
• 6-7 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. червено вино
• 1 дафинов лист
• 1 голяма глава чесън
• 1 равна с.л. брашно
• 15-20 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре свинските крачка и ги разцепваме по дължина.
Запържваме леко ситно нарязания лук в 4 с.л. от маста. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре и разреждаме запръжката с виното. Пускаме крачката в получения сос, посоляваме ги и ги оставяме да се варят на умерен огън.
В останалата мазнина запържваме обеления арпаджик и нарязаните на кубчета моркови, след което ги прибавяме към крачката заедно с дафиновия лист, зърната черен пипер, скилидките чесън и размитото в малко хладка вода брашно.
Замазваме капака на тенджерата с тесто и оставяме ястието да се вари около 3 часа на тих огън.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...