Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шкембе
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 бучка маргарин
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2-3 с.л. галета
• 100 г настърган кашкавал
• сол, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцваме почистеното и сварено шкембе на ситно и го оставяме да отлежи. Приготвяме от маслото, брашното, малко вода и 1 жълтък гъст сос, към който прибавяме шкембето,ситно нарязания и запържен лук, черен пипер и сол на вкус.
От сместа оформяме големи кюфтета, потапяме ги последователно в брашно, разбити яйца и галета. Изпържваме ги до златисто в гореща мазнина. Веднага след изваждането ги разпределяме в чинии и ги наръсваме с кашкавал.
В мазнината прибавяме останалото брашно, размито в малко вода, доматено пюре, по 1 щипка сол и захар и по 1-2 капки оцет и коняк. Сипваме соса в основата на кюфтетата.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...