Продукти: (за 5 порции)
• 1 шкембе
• 1 връзка зеленчукови корени
• 1 с.л. брашно
• 1/2 пакетче масло
• костен бульон
• индийско орехче
• майорана
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Добре почистеното шкембе заливаме със студена вода и възваряваме. Изхвърляме първата вода, след което заливаме шкембето с костния бульон, посоляваме и варим до омекване (най-добре в тенджера под налягане).
Почистените зеленчуци нарязваме на ивички и сваряваме с малко вода и малко масло. Изваждаме шкембето от бульона и го нарязваме на ивици.
От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с бульона от шкембето, прибавяме сварените корени, нарязаното шкембе, подправките и варим още малко.
Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...