Кулинарни рецепти » Телешки език с арпаджик

 Телешки език с арпаджик

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки език
• 10-15 главички дребни лукчета /арпаджик/
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• сух босилек
• суха мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме езика и го варим 10 мин в леко подсолена вода. След това изплакваме със студена вода и го обелваме с остър нож. Пържим езика в гореща мазнина.

Изваждаме го и в същата мазнина слагаме почистения арпаджик и брашното. Разбъркваме, добавяме размитото с малко вода доматено пюре и заливаме с още вода.

Връщаме нарязания на парчета език в соса, пускаме скилидките чесън, дафиновия лист, босилек и мащерка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Захлупваме добре с капак и варим още час и половина на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало