Кулинарни рецепти » Сарми от агнешко дроб

 Сарми от агнешко дроб

Продукти: (за 8 порции)

• 1 агнешко сърце
• по 1 черен и бял агнешки дроб
• 2 агнешки ципи
• 2 връзки пресен лук
• 250 г спанак
• 1 к.ч. ориз
• 1ч.ч. прясно мляко
• 6-7 яйца
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре дроба и сърцето, заливаме ги с гореща вода и слагаме да се варят около 15 мин. След това ги изцеждаме, оставяме ги да поизстинат и ги нарязваме на дребни парченца.

Нарязваме на дребно лука и го запържваме в 2-3 с.л. олио, прибавяме нарязаните дреболии, а също така почистения, измит и ситно нарязан спанак. Разбъркваме сместа, прибавяме ориза и ситно нарязания магданоз и пържим всичко около 10 мин. След това заливаме с млякото и оставяме да поври, за да се посгъсти. Отстраняваме от огъня, посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, а когато сместа поизстине, прибавяме 3 яйца, предварително добре разбити, и разбъркваме.

Разрязваме агнешките ципи на 8 парчета. Във всяко парче слагаме част от сместа и завиваме на сарми, без да стягаме. Нареждаме сармите в тавичка със завитата страна нагоре. Заливаме ги с 1 ч.ч. от водата, в която сме варили дреболиите, и ги слагаме да се пекат в умерена фурна, като от време на време ги обливаме със соса, в който се пекат. Преди да извадим сармите от фурната, заливаме ги с 2-3 разбити яйца и ги оставяме само да се запекат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало