Продукти: (за 5-6 порции)
• 15-20 картофа
• 1 телешки мозък
• 125 г шунка
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 40 г краве масло
• настъргана лимонова кора
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме мозъка в подсолена вода, почистваме го от ципата и го наситняваме.
Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване наситнения лук. Прибавяме мозъка и нарязаната на много малки кубчета шунка и продължаваме да пържим. Щом шунката се позачерви, добавяме разбитите с млякото яйца, наситнения магданоз и останалите подправки. Готвим 2-3 мин и сваляме плънката от котлона.
Обелваме картофите, внимателно ги издълбаваме и леко ги сваряваме на пара или с много малко вода. Пълним ги с плънката, нареждаме ги в намазнена тавичка, наливаме 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Поднасяме с доматен сос.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...