Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки език
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 дафинови листа
• 2-3 зрънца бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• сол
За соса:
• 4 с.л. оцет
• 1 малка глава лук
• 5-7 зърна черен пипер
• 5-6 жълтъка
• 2 с.л. краве масло
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с нарязани на ситно корени за супа и подправките. Щом омекне добре го изваждаме, обливаме го със студена вода и го обелваме от твърдата ципа. Оставяме да изстине и го нарязваме на тънки филийки.
Възвираме оцета заедно с обелената главичка лук и черния пипер. Щом сместа изври наполовина, прецеждаме.
Бием жълтъците с миксер като внимателно, на тънка струйка сипваме прецедения отцет, смесен с 1-2 чаши от водата , в която е врял езикът. Прехвърляме сместа в тенджерка , слагаме я на котлона и бъркаме с дървена лъжица интензивно в една посока като прибавяме на части маслото. Подправяме със сол и черен пипер и заливаме езика с този сос.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...