Кулинарни рецепти » Пържен език

 Пържен език

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3-4 свински езика
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 1 яйце
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• черен пипер на зърна
• смлян черен пипер
• оцет, магданоз, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме езиците в гореща подсолена вода заедно с нарязаните на парченца корени за супа, черния пипер, бахара и дафиновия лист. По време на варенето прибавяме и виното. Щом езиците омекнат много добре, изваждаме и още топли ги обелваме. Нарязваме ги на филии.

Настъргваме лука на едро ренде, прибавяме наситнения магданоз, сол и черен пипер и разбъркваме. В тази смес овалваме филийките език, топваме ги в разбито яйце и ги пържим до приятно поруменяване в предварително сщгорещеното олио. Гарнираме ги с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало