Кулинарни рецепти » Кнедли от черен дроб

 Кнедли от черен дроб
/Австрия/

Продукти: (за 1 порция)

• 150 г черен дроб
• 100 г бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. настърган лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. мазнина
• 2-3 с.л. галета
• риган, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме черния дроб на много малки парченца.

Запържваме в 2 с.л. мазнина настъргания лук и ситно нарязания магданоз. Прибавяме дроба, накиснатия в млякото и изстискан хляб, яйцето и подправките и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме толкова галета, че да можем да оформяме кнедли.

Похлупваме сместа и я оставяме да престои 30 мин, след което с мокри ръце оформяме кнедли с големината на орех и ги пускаме за 10-12 мин във врящ месен бульон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало