Кулинарни рецепти » Телешки дроб на шиш

 Телешки дроб на шиш

Продукти: (за 4 порции)

• 500-600 г телешки дроб
• 200-250 г бекон /пушени гърди/
• 2 ч.л. сушен градински чай
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме дроба и го почистваме от ципите. Нарязваме го на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и стрит градински чай. Всяко парченце обвиваме в много тънка ивица бекон или пушени гърди.

Нанизваме парчетата на шишчета и печем бавно на скара или на грил. Поднасяме с пържени картофи и салата според сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало