Продукти:
• 1 голяма тлъста прясно уловена риба
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 връзка копър
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от люспите, вътрешностите, опашката и главата. Варим я в 200-300 мл студена подсолена вода. Изваждаме я след 20 мин и я разполовяваме. Обезкостяваме.
Подправяме горещия бульон с черен пипер, сол и с лук, настърган на по-едро. На дъното на съда за желиране аранжираме нарязаните моркови и копъра, редим върху тях парченца риба. Внимателно, за да не разместим рибата, разливаме бульона.
Слагаме съда в хладилника за 24 часа. Ако рибата е добре желирана, топваме съда за няколко секунди във вряла вода и обръщаме желето върху кръгла чиния или плато.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...