Продукти:
• 800 г сварено пилешко месо
• 2 моркова
• 2 кисели краставички
• 5-8 манатарки
• 15 г желатин
• 1-2 стръкчета магданоз
• 1 стръкче целина
• мазнина,
• бяло вино
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода.
Разтваряме желатина във вода, следвайки указанията на гърба на пакетчето. После го оставяме на водна баня, но не трябва да кипва.
Разбъркваме с виното и изсипваме в голям съд накъсаното пиле, нарязаните краставички, скълцаните зелении, морковите и гъбите, изпържени в краве или фъстъчено масло. Преценяваме колко вино да долеем към желатина, за да не се стегне.
Разсипваме в мокри чашки и прибираме в хладилника за около 5 часа.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...