Кулинарни рецепти » Желирана шунка

 Желирана шунка

Продукти:

• 300 г шунка
• 250 мл червено вино
• 2 твърдо сварени яйца
• 25 г желатин
• 2 моркова
• 2 червени мариновани пиперки
• 2 кисели краставички
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтваряме желатина в 250 мл студена вода. Прибавяме виното, черен пипер и сол на вкус. При непрекъснато бъркане загряваме течността, докато заври. Отстраняваме от огъня и оставяме желето да се охлади.

Нарязваме шунката на малки кубчета. Сваряваме морковите в подсолена вода и ги нарязваме на тънки кръгчета. По същия начин нарязваме краставичките и пиперките.

Изплакваме с вода кръгла къдрава форма за кекс и наливаме в нея малко от полутечното желе. Изчакваме десетина минути желето да стегне и нареждаме отгоре различни формички от яйцата, краставичките, морковите и пиперките. Заливаме с желето още един пласт с дебелина около 2 см. Нареждаме отгоре половината от шунката, а върху шунката – останалите зеленчуци. Покриваме с останалата шунка, заливаме с останалото желе и оставяме формата да престои 1 нощ на хладно.

На следващия ден потапяме формата за кратко във вряща вода и объщаме желето в широка чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало